Beauty

eBRAND and ANEMA Kozmetika – testing, testing, 1, 2, 3!

26. 3. 2016

IMG_3490IMG_3500
Med vsakim obiskom v kozmetičnem salonu sem si vedno želela, da bi si takšno pomirjujoče vzdušje, kjer tudi depilacija ni kaj preveč boleča, ustvarila tudi doma. Dišeče svečke in eterična olja žal niso dovolj, saj za enako dober rezultat potrebujemo tudi primerne pripomočke – nekaj, kar v navadni drogeriji žal težko dobimo. Lahko si predstavljate moje navdušenje, ko sem pred dobrim mesecem od podjetja ANEMA Kozmetika na dom prejela paketek s kar nekaj izdelki italijanske znamke eBrand. Primerni so predvsem za kozmetične salone, kot vidite, pa jih lahko uporabljamo tudi manj profesionalne uporabnice!

V paketu sta bila dva polna kompleta za depilacijo nog in nanašanje trajnega laka za nohte, prejela pa sem tudi podrobna navodila za uporabo.

IMG_3423
Tako sem dobila vosek (v prisrčnem roza odtenku!), sterilne lopatke za nanašanje voska, trakove za depilacijo in vlažilno kremo za po depilaciji. Ker grelca za vosek nimam, sem posodico segrela v vodni kopeli. Uporaba grelca je verjetno boljša, saj je zaradi enakomernega gretja temperatura voska ves čas enaka. Meni pa se je zato proti koncu depilacije malo shladil, vendar sem jo lahko normalno dokončala.

IMG_3888 copy3
Izdelek se ne more primerjati z depilacijskimi trakovi ali podobnimi voski, ki jih lahko kupimo v drogerijah. Lopatko enostavno pomočimo v vosek in ga enakomerno nanesemo na kožo. Že s prvim potegom so bile odstranjene prav vse dlačice, bolelo pa me je manj kot pri običajnih trakovih ali epilatorju (verjetno zato, ker resnično odstrani popolnoma vse). Za uporabo salonskega voska torej ne potrebujemo dragih naprav, temveč samo vodno kopel in nekaj osnovnih pripomočkov. Po uporabi sem nanesla še vlažilno kremo, ki je razdraženo kožo pomirila in ji vrnila vlago.

IMG_3435IMG_3471IMG_3480
Za nanos permanentnega laka pa sem prejela brezkislinski primer, podlak, nadlak in črn lak za nohte Rebel, dve pilici (eno za predpripravo nohta na postopek, drugo za lažje odstranjevanje), tri palčke za obnohtno kožico, celulozne blazinice za nanos odstranjevalca ter dve 250ml embalaži odstranjevalca. Svojo UV-lučko sem kupila lani, tako da imam s permanentnimi laki že nekaj izkušenj.

Sama sem si izbrala črnega, ker že nekaj časa zaman iščem dober črn lak za nohte. Pri postopku sem sledila navodilom za uporabo, še pred nanosom podlaka pa sem nanesla brezkislinski primer, ki ga prej nisem uporabljala. Deloval naj bi kot neke vrste lepilo med nohtom in podlakom in tako podaljšal obstojnost. Dve plasti črnega laka sta bili dovolj za popolno prekrivnost. Končni izgled nohtov je popoln, saj imajo tisti pravi glossy effect, ki ga je pohvalil celo moj fant!

Glede obstojnosti lahko iskreno povem, da so obstojnejši kot laki Depend (in so samo nekaj evrov dražji), vendar morate vedeti, da imam izredno slabe nohte in o tem sem govorila tudi z zaposleno z Anema Kozmetike. Lak bi moral biti obstojen vsaj 20 dni, pri meni pa je že en teden veliko, saj se mi po nekaj dneh vedno odkruši kakšen del laka s konic nohtov – verjetno zato, ker se mi nohti plastijo skoraj do tretjine. Na tem področju imam torej še nekaj dela, ampak danes imam lak nanešen že 9. dan in popravila sem samo en odkrušen delček na palcu. Verjetno bo zdržal še nekaj dni! Odstranjevanje je enako kot pri drugih trajnih lakih, celulozno blazinico enostavno pomočimo v odstranjevalec in z alu-folijo zavijemo okrog nohtka. Po desetih minutah z leseno palčko lak odstranimo, sama pa nato nohte najraje namažem s kokosovim oljem. Takšni so torej nohti po devetih dneh:

IMG_4008 IMG_4023
Iskreno povedano nisem pričakovala tako dobrih rezultatov. Resnično se vidi, da so izdelki namenjeni profesionalni uporabi, in dejstvo, da lahko do njih dostopamo prav vse, se mi zdi resnično imenitno. Tega depilacijskega voska verjetno ne bom še ponovno kupila, saj me bolj zanimajo voski v diskih, za katere ne potrebujemo nobenih trakov in so primerni tudi za depilacijo po drugih delih telesa. Zagotovo pa si bom še enkrat ogledala ostale odtenke lakov za nohte, saj so glede na kakovost v primerjavi z ostalimi trajnimi laki res cenovno ugodni (15 ml stane 9,67 EUR).

Vse izdelke lahko najdete na spletni strani http://www.ebrandestetika.si/, naročanje pa je mogoče tako prek spleta kot prek telefona. ANEMA Kozmetiki se še enkrat zahvaljujem za sodelovanje, prejela sem več dobrih nasvetov glede svojih težav z nohti, izdelke pa bom z velikim veseljem uporabljala še naprej!

Če vas o eBrand permanentnih lakih zanima več, si lahko preberete tudi Tamarino objavo na blogu Cherry Colors, preizkusila pa je res prikupen permanentni lak v koralnem odtenku Tibet.

Around a month ago a Slovene company Anema Kozmetika kindly sent me a package full of eBrand Cosmetics goodies. Just a few introductory wordseBrand is an Italian-based beauty company that offers a wide range of high-quality beauty products. They are mainly used in beauty salons, but are available for the wider public as well. My package contained two whole sets, one for leg waxing (a pot of wax (I warmed it up in a water bath), wooden spatulas, a package of strips and a hydrating cream) and the other for permanent manicure (non-acid primer, basecoat, topcoat, black permanent nail polish in shade Rebel, cellulose nail pad role and two 250 ml nail polish removers, I already had a UV-light at home).

After a month’s worth testing, I can finally say that these products completely exceeded my expectations. The leg wax literally removed all the hair from my legs and this is why I believe it is much less painful than using ordinary strips or epilator. The hydrating cream I used afterwards calmed the skin down and didn’t cause any redness or irritation. As for the permanent manicure, I really like how the finished nails look like, so glossy and chic! It is supposed to stay on the nails for at least 20 days and I believe this can be achieved for those who have healthy nails in general. Mine are insanely brittle and just one week is a lot in my case. Today is the ninth day with the permanent nail polish on and only one small part chipped off, but that’s all because my nails peel off all the time.

All in all, I really liked the products and I am a living example that these beauty-salon products can be used at home even by those who are not professionals in that area! This was a very brief summary of my Slovene review, if you have any additional questions about any of the products, please do not hesitate to ask!

* Although I received these products for free, all opinions expressed
are
my honest opinions based on my personal experience.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Iva 29. 3. 2016 at 12:59

  Mika me, da bi probala ta simpetičen roza vosek, saj se ponavadi depiliram, ampak ne vem kok je neroden za uporabo? Jaz se čist popacam že z depilacijskimi trakovi hehe. Trajne lake za nohte ne uporabljam, me pa veseli da so tok obstojni. :)

  • Reply Vesna 31. 3. 2016 at 19:42

   Haha, če so že trakovi recept za katastrofo, potem je mogoče preveč packarije. Prvih nekaj minut je bilo pri meni kar pacastih, potem sem se pa hitro privadila in zdaj nimam nobenih problemov več. Priporočala bi ti vosek v diskih, segreješ jih (verjetno? Bi morala prej preskusit!) na podoben način v vodni kopeli in ne rabiš nobenih trakov. Samo namažeš in ko se malo shladi, na hitro potegneš in to je to! :)
   Trajni laki so drugače super zadeva, ampak redna uporaba precej uniči nohte, vsaj meni. Za bolj posebne priložnosti so pa res fino, če se ti navadni laki hitro odkrušijo :)

  Leave a Reply