Fashion

New in: Birkenstock sandals

23. 7. 2014

rsz_img_4018

Yayy, I have my first pair of Birkenstock sandals too! I have ankle problems due to an injury, so it is difficult for me to find appropriate summer footwear. The majority of sandals does not keep the foot in place, the soles are usually made of plastics and are extremely slippery (a shameful anecdote of mine: once, I fell on the street in front of a bar full of people because of bad soles) etc., so I mainly wore flats in the last couple of years. I am very demanding when it comes to choosing footwear and I completely lost hope of finding good sandals in the beginning of July.

Tako, pa imam tudi jaz svoj prvi par Birkenstock sandalov! Zaradi poškodbe imam težave z gležnji, zato težko najdem primerno poletno obutev. Večina sandalov noge ne drži na mestu, večinoma so podplati iz plastike in noro drsijo (sramotna anekdota: enkrat sem zaradi slabih podplatov celo padla pred lokalom, kjer je bilo zunaj polno ljudi) itd., tako da sem zadnja leta večinoma nosila le balerinke. Pri izbiri sem vedno zelo zahtevna in v začetku julija sem nad iskanjem primernih sandalov obupala.

rsz_img_4023

Gradually, I started to like Birkenstock sandals and in addition, almost all users have positive experience with them. This is actually the first pair of shoes that I wanted to have because of a good feedback. I ordered them in dark blue on asos.com and are still on sale. Birkenstocks are orthopaedic and designed to conform to the foot’s anatomy; they provide support in the right places and encourage a natural way of walking. The materials adapt to the foot in approximately one week, so I can soon start wearing them outside of the house ;) I’m really pleased with them at the moment and I do hope they will get along with my wardrobe! :)

Počasi so mi Birkenstock sandali postali všeč, poleg tega pa imajo skoraj vsi uporabniki z njimi pozitivne izkušnje. To je resnično prvi par čevljev, ki sem ga želela zaradi tako dobrih ocen. Naročila sem jih v temno modri barvi na spletni strani asos.com in trenutno so še vedno znižani. Birkenstock čevlji so ortopedski in oblikovani po anatomiji stopal, jih podpirajo na pravih mestih in spodbujajo naravno hojo. V približno enem tednu naj bi se materiali prilagodili stopalu, tako da jih zdaj lahko nosim tudi izven hiše ;) Zaenkrat sem nad njimi navdušena, upam, da se bodo dobro ujeli tudi z mojo garderobo! :)

rsz_img_4054

rsz_img_4057 Vesna

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Anita 23. 7. 2014 at 19:31

  I adoreee their colour, so lovely!

  • Reply vesna 23. 7. 2014 at 19:53

   Thank you! Both blue and black are gorgeous :)

 • Reply Anja 25. 7. 2014 at 12:25

  Ful so lepi :))

  • Reply vesna 26. 7. 2014 at 8:36

   In tudi udobni! :)

 • Reply Sabina 31. 7. 2014 at 12:03

  Čudoviti so! :) Sanjam o enih že od lani poleti, ko sem jih kar nekaj videla na nogah hrvatic :)) Upam, da se tudi jaz dokopam do svojega para, samo kaj ko je v Sloveniji trgovina s Birkenstock v Lj, preko interneta pa jih na blef ne upam naročiti.. :/

  • Reply vesna 31. 7. 2014 at 16:30

   Ja, jaz sem jih na blef naročila, pa sem imela kar srečo. Tudi na asosu piše, da so številke načeloma večje, vendar sem vseeno naročila kar 38 (5), ker mora biti na sprednjem in zadnjem delu nekaj mm prostora. Naslednjič, ko boš v Ljubljani … :) Žal pa ni vremena, da bi jih nosila!!

   • Reply Sabina 13. 8. 2014 at 12:47

    Ja, očitno bom res morala na en izlet v Lj :)) Ma ja to vreme letos je res krneky, jaz kar uporno nosim japonke, kak malo sonček posije :)) Pol pa zapiha, pa imam poleg dolgi hlač še dolge rokave, pa verjetno kar hecno zgledam z japonkami na nogah :D

    • Reply Vesna 14. 8. 2014 at 9:46

     Haha se mi zdi, da imamo letos vsi probleme, jaz vedno nosim s seboj blazer in tanek šal, tako da imam cel čas polne roke oblačil :D

  Leave a Reply